Charlotte van der Hoeven, Coaching en Training

Charlotte van der Hoeven, Coaching en Training
Narcisme-Expert | Expert Narcistisch Misbruik | Coach & Trainer

maandag 16 november 2015

Column geschreven voor Ze.nl, 20-09-2015; 6 typen foute mannen

We kennen ze allemaal wel: de good looking guys met een iets te vlotte babbel, net wat te veel twinkelingen in de ogen en net iets te gladjes gekleed. Tóch, als je navraag doet, voelen veel vrouwen zich aangetrokken tot dit type man. 
 
Wat hebben vrouwen toch met foute mannen, maar vooral, wie zijn deze foute mannen? Wij vrouwen weten dondersgoed dat dit geen man is voor een serieuze relatie en tóch, toch vinden we ze stiekem wel een beetje spannend. We denken er wel mee te kunnen dealen, wat te flirten, wat dates er op na te kunnen houden met deze "bad guy", alleen… voordat we er erg in hebben, heeft Cupido toch in ons hartje raak geschoten. En juist dat is met deze fouterik niet de bedoeling. Om toch scherp te blijven, hieronder 6 typen foute mannen op een rijtje!
 
 
1) De keurig nette, maar tevens afstandelijke en gesloten man
Dit type man lijkt op het eerste gezicht een keurige vent. Verzorgd en netjes. Zelfs zijn huis is helemaal op orde en is enorm netjes. Je zou er haast bang van worden. Deze man laat weinig tot niets van zijn belevingswereld los. Je zal nooit echt merken wat er in hem omgaat of wat hij denkt of voelt. En ook het knuffelgehalte van deze man ligt niet erg hoog. Het gevaar in een relatie met deze man, is dat je je erg eenzaam en alleen voelt, er is nooit een echt intiem contact. 

 
2) De man met bindingsangst
Deze man is als de dood voor verbinding en echte intimiteit. Zo snel als hij bij je op de stoep kan staan, zo snel is deze man ook weer met de noorderzon vertrokken als je te dichtbij komt. Het risico zit erin dat hij dagen niets van zichzelf laat horen en dit zal altijd een instabiele basis geven. Dit type zal nooit echt iemand toe durven laten in zijn gevoels- en belevingswereld. En kom je te dichtbij, is hij alweer vertrokken.
 
3) De narcist
Bij deze man moet je op je tenen lopen. Deze man heeft een sterk opgepompt ego, waaronder een klein minderwaardig jongetje schuilgaat. Dit betekent dat je nooit kritiek kunt of mag uiten, hij zich "Master of the Universe" wil voelen en zich hier ook naar gedraagt en jij veelal als voetveeg behandeld wordt. Een onbetrouwbare man waar list en bedrog dagelijkse kost is. Het lastige is dat deze man uitermate charmant en betrouwbaar kan overkomen, waardoor het moeilijk is om deze in het begin al te ontmaskeren. 
 

 
4) De psychopaat
Dit type man is niet de man zoals wij die ons voorstellen in thrillers, deze man kan een goed voorkomen hebben, maar desalniettemin verborgen sadistische en sluwe trekjes hebben, waarbij hij ervan geniet wanneer jij bang, angstig of kwetsbaar bent. Dit is de gevaarlijkste van het stel. Deze man zal jou kapot willen maken en van je willen profiteren. Het kan echter ook een man zijn die zich juist heel erg afzet tegen de maatschappij en dit niet onder stoelen of banken zal steken. Deze mensen kunnen met grof geweld iemand moedwillig kwaaddoen, zonder hier ook maar een nacht van wakker te liggen.
 
5) De verslaafde man
Wanneer je met deze man een relatie begint, begin je ook een relatie met zijn verslaving. In het begin herken je niet meteen dat de man in kwestie een verslaving heeft. Maar als je langer met dit type man optrekt, komen de signalen al vrij snel naar boven. De verslaving van deze man kan zich in diverse vormen uiten: alcohol, drugs, sex, porno, gokken etc. Realiseer je, het is een verslaving, wat betekent dat iemand niet zo makkelijk zal kunnen stoppen ook al beweert hij zelf van wel. De verslaving brengt ook voor jou veel stress mee, omdat je altijd te maken hebt met een instabiel persoon, waar je niet van op aan kunt. De verslaving sluimert altijd op de achtergrond.
 
 

 
 
6) De seksueel perverse man
Deze man is letterlijk 24/7 per dag met seks bezig, is het niet met de daad zelf, dan wel in zijn gedachten. De meest bizarre handelingen moeten worden verricht, maar ook de meest bizarre fantasieën moeten worden uitgevoerd. Vaak zal deze man er ook niet voor schromen om zijn heil ook elders te halen. Het gevaar in een relatie met deze man kan zijn dat je gedwongen wordt tot handelingen die je eigenlijk helemaal niet wilt. Kortom, hier ligt seksueel misbruik op de loer. 
 

Er zijn nog meer foute types te onderscheiden, maar er zijn natuurlijk ook gewoon hele lieve en vooral normale mannen te vinden! Echter, als er alarmbelletjes gaan rinkelen, dan is het ook aan jou om hier naar te luisteren. Kijk naar gedrag en vertrouw op je intuïtie!http://www.narcismevrij.nl/
Charlotte van der Hoeven, Coaching-Training-
Charlotte-van-der-Hoeven, Coaching & Training is gespecialiseerd in coaching voor slachtoffers en training van hulpverleners w.b. narcistisch-misbruik en narcistische-mishandeling en narcisme, blog-narcistisch-misbruik, blog-narcisme, blog-narcistische-mishandeling, coach-narcistisch-misbruik, therapeut-narcistisch-misbruik, wat-is-narcisme

Geen opmerkingen:

Een reactie posten