Charlotte van der Hoeven, Coaching en Training

Charlotte van der Hoeven, Coaching en Training
Narcisme-Expert | Expert Narcistisch Misbruik | Coach & Trainer

woensdag 5 november 2014

Hartzeer

Dit is een gedicht wat ik heb gemaakt, lange tijd geleden, in de periode dat ik mijn eerste relatie waarin narcistisch misbruik voorkwam voor de zoveelste keer had beëindigd. Alle spijtbetuigingen en loze beloftes dat het dit keer anders zou zijn, geloofde ik niet meer. Dit keer was het definitief. Ik wilde hem geen kans meer geven, er was zo ontzettend veel gebeurd. Er was sprake van zowel geestelijk als lichamelijk geweld en ik moest voor mezelf gaan kiezen. Dit gedicht heb ik toendertijd op een lotgenotenforum geplaatst waar ik heel veel reacties op gekregen heb. Mensen herkenden zoveel van zichzelf erin. Dat is de reden waarom ik het nu op mijn blog plaats. Dat forum heeft me in die tijd enorm geholpen om de moeilijke periode door te komen. Het is belangrijk te praten met mensen die je begrijpen. Niemand begrijpt je beter dan een lotgenoot.
 


http://www.narcismevrij.nl/
Charlotte van der Hoeven, Coaching-Training
Charlotte-van-der-Hoeven, Coaching & Training is gespecialiseerd in coaching voor slachtoffers en training van hulpverleners w.b. narcistisch-misbruik en narcistische-mishandeling en narcisme, blog-narcistisch-misbruik, blog-narcisme, blog-narcistische-mishandeling, coach-narcistisch-misbruik, therapeut-narcistisch-misbruik, wat-is-narcisme
<a href="http://www.bloglovin.com/blog/13129227/?claim=vkarfx8he77">Follow my blog with Bloglovin</a>

4 opmerkingen:

 1. zo mooi, zo herkenbaar en niet te geloven dat er zoveel wolven in schaapskleren rondlopen, lijkt wel of er geen andere meer bestaan, je zou ze de communie geven als je ze ziet.

  Veel sterkte ermee, ik kon mij een leven zonder hem niet meer voorstellen, maar nu is het goddank andersom.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste Anoniem,

   Dank je wel voor je reactie. Dit was inderdaad in een zware periode in mijn leven, lange tijd geleden. Naar om te lezen dat ook jij er mee te maken hebt gehad. Ik ben heel blij voor je dat je eruit gekomen bent, net als ik. Met de kennis van onder andere deze relatie en mijn kunde als jarenlange coach, heb ik mij gespecialiseerd in coaching wat betreft narcistisch misbruik. Als je ooit mijn hulp nodig hebt, schroom niet!

   Lieve groet, Charlotte

   Verwijderen
 2. Hoi Charlotte, wat een prachtig gedicht. Op mijn lijf geschreven. Ik ben sinds 2 maanden 'verlost' van deze man, waar ik 25 jaar mee getrouwd was. Pas na zijn vertrek ben ik over narcisme gaan lezen. Ik zit midden in het verwerkingsproces. Het zwaarste vind ik nog, dat ik nu pas besef dat hij nooit van me heeft gehouden. Dat maakt me zo verdrietig.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja, Charlotte, velen konden dit wellicht ook geschreven hebben, maar jij schreef het...en ik voel het ook nog. Niet van die Nex. Die is al jaren dood en verwerkt. Ook niet van mij N. moeder of N. broer, maar om wat er gebeurt met mijn zoon. Hij was een P.A.S. slachtoffer, maar ik kom er nog maar net achter (door jouw posts en alles wat ik er daarna over gelezen heb), dat mijn schoondochter ook een N. is!! En nog is er die pijn. Houdt het dan nooit op, roep ik wel eens in gedachten uit. En er zijn 2 kleinkinderen in het geding, die ik amper ken. Eentje heb ik zelfs nog nooit gezien. Geen contact met mijn zoon en zijn gezin. Ik ben er uit gewerkt door mijn schoondochter. Al vanaf dag één dat ik haar leerde kennen, was zij niet van plan om mij een kans te geven. Dat zie ik nu. En ik was te bedreigend blijkbaar, te open. Mijn zoon is er in gelopen en wie krijgt de schuld: Ikke!!! Mijn hele leven achtervolgt me dat: door mijn moeder, mijn broer, mijn ex en nu dit geval! En mijn zoon laat zijn oren naar haar hangen. Hij zit in deze zelfgecreëerde gevangenis!! Want hij zal zijn kinderen niet achter laten en het risico nemen, dat hij ze niet meer zal zien, hetgeen hij zelf meegemaakt heeft destijds (hij werd door Nex weggehouden bij mij) Ze zijn getrouwd, maar de kinderen hebben haar achternaam. En nu pas snap ik het!! Dankjewel, Charlotte!

  BeantwoordenVerwijderen