Charlotte van der Hoeven, Coaching en Training

Charlotte van der Hoeven, Coaching en Training
Narcisme-Expert | Expert Narcistisch Misbruik | Coach & Trainer

woensdag 4 februari 2015

Ooit

Dit gedicht heb ik in het verleden gemaakt naar aanleiding van mijn relaties waarin narcistisch misbruik plaatsvond. Het was voor mij erg moeilijk om deze relaties achter me te laten, ondanks de verschillende vormen van misbruik. Zeker omdat mensen niet zwart-wit zijn en ik begreep waar het vandaan kwam. Begrip voor de ander mag alleen nooit ten koste gaan van jezelf. Daarom is het soms beter om uit liefde voor je"zelf", die ander los te laten.
  
 

http://www.narcismevrij.nl/
Charlotte van der Hoeven, Coaching-Training-
Charlotte-van-der-Hoeven, Coaching & Training is gespecialiseerd in coaching voor slachtoffers en training van hulpverleners w.b. narcistisch-misbruik en narcistische-mishandeling en narcisme, blog-narcistisch-misbruik, blog-narcisme, blog-narcistische-mishandeling, coach-narcistisch-misbruik, therapeut-narcistisch-misbruik, wat-is-narcisme

8 opmerkingen:

 1. Wat een mooi gedicht, ik kan er mij helemaal in vinden, is toch raar dat na alles wat hij mij aandeed ik hem nog steeds soms mis

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik mis hem ook , heel erg , maar ik weet nu dat ik de illusie mis, dat was hij niet als persoon, zo onbegrijpelijk nog steeds

   Verwijderen
 2. Beste Anoniem,

  Dank je wel voor je reactie. Dat is het moeilijke aan zo'n relatie, het is tweeledig. Lees anders eens mijn blog over "De tweeledigheid van narcisme". Wellicht vind je daar veel herkenning. Hoop dat het nu, na alles, goed met je gaat!

  Lieve groet, Charlotte

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik miste de narcist ook, maar dat was omdat ik dacht dat ik nooit iets beters zou vinden of niet goed genoeg was voor iets beters. En tunnelvisie had door al het gemanipuleer.
  Nu ben ik veel gelukkiger met een ander iemand.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste Anoniem,

   Dank je wel voor je reactie. Goed om te horen dat je gelukkig bent met iemand die je wel op waarde weet te schatten. En goed dat je inziet dat je wel de moeite waard bent! Door aan je"zelf" te werken, vergroot je ook je zelfrespect en eigenliefde en daardoor kun je kritisch kijken naar wat de ander voor jou betekent in plaats van wat jij betekent voor de ander. Wens je veel geluk toe!

   Lieve groet, Charlotte

   Verwijderen
 4. Beste Charlotte,

  Je gedicht is heel herkenbaar. Een gedachte gebaseerd op hoop... Ooit hoop je begrepen te worden. Het is een illusie... Nooit zal dit gebeuren... Ik ben er nu achter.. Echt NOOIT meer hoef ik hier op te hopen.


  Xx Fje

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste Anoniem,

   Bedankt voor je reactie. Ik hoop dat je inmiddels verder bent kunnen gaan en gelukkig bent! Dat is wat ik je wens!

   Lieve groet, Charlotte

   Verwijderen
 5. Dit gedicht raakt erg, het verwoord hoe je had gewild dat de relatie was.

  BeantwoordenVerwijderen